Det gick ju toppenbra det där med att lägga in bilder, så nu tittar jag in igen med ett litet snabbt och lätt middagstips. Låt mig klargöra en sak: jag är halvfabrikatens drottning. Jag kan säga utan att rodna att jag är ganska duktig på att laga mat - när jag har lust. Tyvärr infinner sig inte lusten varje dag, varför jag därmed tycker det är förträffligt att använda saker som redan är halvfärdiga och med hjälp av min egen kreativitet få till den lilla extra smaktouchen. Snabbt och enkelt är mitt motto när det kommer till matlagning! Och gärna nyttigt i veckorna, så lyxar jag till det lite extra under helgerna.
Som såser till exempel. Hur många goooda såser finns det inte att köpa, som piggar upp minsta lilla laxfilé?! Nedan följer ett sådant exempel, där bulgurblandningen är mitt eget bidrag.
Således, låt mig presentera det första receptinlägget här hos Glamour-Psykologen:
Laxfilé med citronbulgur
Du behöver:
1 st laxfilé per person
Fullkornsbulgur
Sockerärtor (jag använde frysta men finns det färska så är det givetvis att föredra)
4 (minst, gärna 5 eller 6!) citroner (även här funkar det att fuska med sån där färdigpressad citronkoncentrat, den som kommer i en liten flaska i plast som ser ut som en citron, ni vet vilken va?)
Laxfiléer gör jag nästan alltid i ugn, lägg dom i en form med en skvätt olivolja i botten, krydda med salt, citronpeppar och lite pressad citron, täck med lite folie och svisch in i ugnen på 175 grader, brukar räcka med ungefär en kvart.
Koka bulguren enligt anvisningar, i vanliga fall brukar jag koka den ihop med en buljongtärning för mer smak men när jag ska göra denna rätt så saltar jag bara vattnet lite. Under tiden kan du tina sockerärtorna (om dom är frysta) genom att lägga dom i en sil och hälla varmt vatten över dom. Inte kokande dock, jag vill inte att dom ska bli för mjuka utan behålla krispigheten!
Blanda sedan den färdigkokta bulguren med sockerärtorna, själv klipper jag ner ärtorna med en sax i lagom stora delar. Sen, mina vänner, är det dags för smakhöjaren - pressa MASSOR med färsk citronsaft över! Räds ej, här kan du verkligen slösa, det blir syrligt och fräscht vill jag lova.
Sen serverar du den ljumna bulgursalladen tillsammans med en varm laxfilé - jag vill inte låta klyschig men mums så gott det blir. :)
Och för er som är som jag, som tänker varför göra det själv när Lallerstedt kan göra det år mig, kan jag rekommendera att toppa med lite ur den här burken:
Kan knappast bli simplare. Just the way I like it.
Bon appétite my friends!
2 kommentarer:
Låter jättegott men ser ut som sockerärter och inte kikärtor ;)
Josefin - herregud, det är klart det är sockerärtor!! Jag måste ha varit salongsberusad när jag skrev det inlägget... Tack för påpekandet, jag ska ändra, haha! ;)
Skicka en kommentar